Hvis du søger den bedste vadejakke, så er du landet det rigtige sted. I denne vadejakke test har vi taget et kig på, hvilke vadejakker der findes derude, og der findes rigtig mange!

De kommer i mange forskellige varianter og prisklasser, og det kan derfor være yderst svært at spore sig ind på den helt rigtige vadejakke uden den nødvendige viden. Den viden vil vi gerne give dig i denne vadejakke guide, så du får en vadejakker der matcher dine behov.

Den praktiske vadejakke bliver hurtigt uundværlig for din fisketur, når du først har haft den på en enkelt tur. En af de fordelene ved vadejakker er, at de har mange lommer, og de er derfor super praktiske på fisketuren. Med en vadejakke på har du altid dit grej, snacks, drikkelse og andre fornødenheder lige ved hånden.

Du kan under vores oversigt over de bedste vadejakker finde en guide til, hvordan du vælger den helt rette vadejakke til dit behov. Du kan ligeledes læse om alternativer til vadejakken, hvis du ikke er sikker på at vadejakken er noget for dig.

Bedste vadejakker:


Kinetic X3 vadejakke

Kinetic X3 vadejakke er 100% vandtæt, og en helt perfekt jakke til kystfiskeri i waders. Den praktiske og lækker jakke fra det budgetvenlige Kinetic er i en prisklasse, hvor rigtig mange lystfiskere kan være med.

 • 100% vandtæt
 • PROxTEX membran
 • 4 lommer

I samarbejde med fluer.dk


Funktionel og åndbar vadejakke

Kinetic X3 vadejakken er efter vores mening en yderst flot vadejakke, og så er den tilmed også super funktionel, hvilket vi kommer ind på længere nede i beskrivelsen. Kinetic har sørget for at denne vadejakke både er vejrbestandig og åndbar, og den kan derfor holde dig tør, når regnen siler ned fra himlen.

Vadejakken fra Kinetic er samtidig også god til at holde på varmen, så du ikke skal stå og bekymre dig om at fryse. Jakken er nemlig lavet i et 3-lags Taslon materiale med et lag af Tricot, og det er grunden til at vadejakken både er vandtæt og åndbar.

Perfekt til fiskeri i waders

Vadejakken kan bruges til alle former for fiskeri, men den egner sig specielt godt til at blive brugt til vadefiskeri i waders. På ryggen har Kinetic sørger for at jakken har en D-ring til nettet, så du altid har dit fiskenet lige ved hånden.

På fronten af jakken er der 4 lommer, som er helt perfekt til opbevaring af diverse tilbehør og grej. Lommerne er store nok til at du både kan have en lille grejboks og en lille madpakke med på fisketuren. To af lommerne er med lynlås, og her kan du med fordel opbevare din mobil, så du altid kan komme nemt til den.

Bunden af jakken kan justeres ind vha. snoretræk, så du kan få jakken til at sidde helt tæt. Det kan bl.a. forhindre dig i at blive våd på maven, når bølgerne slår ind imod dig. Kinetic X3 er en lækker og funktionel vadejakke, og det er det perfekte valg til begynderen.

Specifikationer for Kinetix X3 vadejakke:

 • Vandtæt: +10.000mm
 • Åndbarhed: +5.000MVP
 • Materiale: 3-lags Taslon materiale med Tricot lag
 • Lommer: 4
Billede fra www.fluer.dk

Kinetic Classic vadejakke

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig vadejakke, så er Kinetic Classic vadejakke måske din næste vadejakke. Kinetic har udstyret den klassiske vadejakke med 3 lommer, og så kan den bruges hele året rundt.

 • PROxTEX membran
 • 2-lags Nylon Taslon
 • 3 lommer

I samarbejde med fluer.dk


God begynder vadejakke

Den klassiske vadejakke fra Kinetic er et rigtig godt valg til begynderen, da den har alle de essentielle specifikationer en begynder har brug for. Vadejakken er lavet i et 2-lags Nylon Taslon materiale, hvilket giver jakken en vandtæthed på +8.000 mm, og den kan derfor holde dig tør, når regnen kommer.

Kinetic har tilført ProTEX teknologi til jakken, hvilket både gør jakken vandtæt og åndbar. Din krop har gode muligheder for ånde, samtidig med at jakken er god til at holde på varmen. Den klassiske vadejakke kan derfor også bruges i koldt og ustadigt vejr.

Budgetvenlig med de essentielle features

Vadejakker kan koste rigtig mange penge, men denne klassiske vadejakke fra Kinetic er ikke en der sprænger budgettet. Den hører nemlig til den budgetvenlig kategori, men derfor får du altså stadig en rigtig fin vadejakken til prisen.

Jakken er udstyret med en justerbar hætte, en D-ring bagpå og 3 brystlommer. Brystlommerne gør det muligt at have en lille grejboks og madpakke med, mens du kan gemme din mobil og bilnøgler i lommen med lynlås. Kinetic har sørget for, at du her kan få en god vadejakke til en rigtig god pris.

Specifikationer for Kinetic Klassisk vadejakke:

 • Vandtæt: +8.000mm
 • Åndbarhed: +3.000MVP
 • Materiale: 2-lags Nylon Taslon
 • Lommer: 3
bedste vadejakke
Billede fra www.fluer.dk

Patagonia SST vadejakke

Patagonia laver rigtig meget forskelligt udstyr til lystfiskeri, og de er i den grad kendt for deres enormt høje kvalitet og lækre produkter. Deres SST vadejakke er ikke nogen undtagelse, da du her får en fremragende vadejakke.

 • 100% vandtæt
 • H2No Performance Standard 3-lags Nylon
 • Store brystlommer

I samarbejde med fluer.dk


Fremragende vadejakke fra Patagonia

Patagonia er lig med høj kvalitet, og deres SST vadejakke er intet mindre end fremragende. Først og fremmest så tager jakken sig yderst flot ud, da den er super stilren og moderne in dens udtryk. Vadejakken er selvfølgelig 100% vandtæt, og den er er derfor helt ideel til vadefiskeri.

Patagonia har sørget for at jakken er konstrueret med H2No Performance Standard 3 lags nylon, og det gør jakken både vandtæt og åndbar. Jakken kan bruges i al slags vejr, og du skal ikke være bange for at vandet finder vej ind i dine lommer, da lynlåsene på jakken både er vandtætte og korrosionsbestandige.

SST vadejakken er Patagonia korteste model, og den er helt optimal til dig som gerne vil vade i dybt vand. Jakken kan spændes ind i alle åbninger både ved hovedet, hænderne og omkring livet. Du kan derfor tilpasse jakken helt perfekt til din kropsform.

Yderst funktionel vadejakke

Patagonia har sørget for at vadejakken har 2 store forlommer foran, hvor du nemt kan opbevare nogle forholdsvise store grejbokse. Lommerne er inddelt i flere rum, og du kan derfor organisere lommerne, så du nemt kan komme til det vigtigste grej.

På ryggen af jakken finder du også en lomme, samt en ring hvor du kan montere dit net. Jakken vejer ca. 496 gram, og den er derfor overraskende let. Anmeldelser af jakken viser, at vi har at gøre med en fremragende vadejakke. Lystfiskerne synes vadejakken er fantastisk, og vi kan kun give dem ret.

Ikke nok med at SST vadejakken er en virkelig god vadejakke, så er den også bæredygtig. Jakken er nemlig fremstillet i 100% genbrugs nylon, og du kan derfor med stolthed sige, at du gør dit for den grønne omstilling.  

Hvis du søger en virkelig god vadejakke, hvor funktionalitet og design spiller virkelig godt sammen, så bør du helt sikkert overveje om SST vadejakken fra Patagonia er din næste vadejakke.

Du kan til højre se Patagonia præsentere deres SST vadejakke.

Specifikationer for Patagonia SST vadejakke:

 • Vandtæt
 • Åndbar
 • Materiale: H2No Performance Standard 3-lags Nylon
 • Vægt: ca. 496 gram
bedste vadejakke
Billede fra www.fluer.dk

Savage Gear SG2 Hybrid vadejakke

SG2 Hybrid vadejakke kommer fra danske Savage Gear, og den kommer til en virkelig skarp pris. Savage Gear er kendt for deres høje kvalitet hos alle deres produkter, og deres SG2 vadejakke er ikke nogen undtagelse.

 • Nylon Taslon-konstruktion og PU-belægning
 • Store brystlommer
 • Dansk virksomhed

I samarbejde med fiskpaakrogen.dk


Budgetvenlig vadejakke fra SG-serien

SG2 er den billigste vadejakke i SG-serien fra Savage Gear, men derfor har den stadig rigtig meget at byde på. Længere nede på siden finder du også SG-6 modellen, som vi også har udvalgt til denne liste, men lad os først lige tage et kig på SG-2.

Savage Gear er dansk, og du kan derfor her få en dansk og budgetvenlig vadejakke, hvilket oftest ikke kan siges i samme sætning. Jakken er udstyret med et 2 lags vandtæt og åndbart Nylon Taslon materiale, som også er at finde på mange andre vadejakker. 

Praktisk og flot design

Savage Gear har udstyret denne model med store lommer på brystet, hvor du nemt kan opbevare dine værdigenstande, grej og måske en madpakke. Lommerne er yderst praktiske, og du kan nemt komme til de forskellige rum.

Vadejakken har en PU-belægning og en komplet DWR-finish, og vi synes den er et fryd for øjet. Jakken har bl.a. lidt farve ved lynlåsen og noget mønster ved albuerne, hvilket giver jakken et flot visuelt udtryk. Kraven på jakken er fleeceforet, og den kommer derfor ikke til at kradse din hals og ansigt.

Du kan nemt tilpasse jakken omkring alle åbningerne, da du bl.a. kan tilpasse åbningen ved hænderne med velcro justeringen. Lynlåsene på SG2 er vandtætte, og du skal derfor ikke være bange for at vandet finder vej ind til din telefon. SG2 er både er måske den bedste vadejakke til prisen.

Specifikationer for Savage Gear SG2 vadejakke:

 • Vandtæt: 10.000mm
 • Åndbarhed: 3.000mvp
 • Materiale: Nylon Taslon-stof med PU-belægning
 • Lag: 2
 • Lommer: 3
Billede fra www.fiskpaakrogen.dk

Scierra Kenai Pro vadejakke

Scierra Kenai er et budgetvenligt brand, og deres Pro vadejakke er ikke nogen undtagelse. Vadejakken er trods prisen af høj kvalitet, og den f.eks. både åndbar og 100% vandtæt. Her får du virkelig værdi for pengene.

 • 100% vandtæt vadejakke
 • Indvendig krave med fleece
 • Store lommer med D-ring

I samarbejde med fiskpaakrogen.dk


Fede detaljer og en konkurrencedygtig pris

Trods en lav pris, så får du her virkelig en god vadejakke som har rigtig meget at byde på. Hætten på jakken er avanceret bygget, da den både er udtagelig og udstyret med 2-vejs justering. Hætten kan derfor tilpasses, så den passer helt perfekt til dit hoved.

Vadejakken er 2 lags, og det er en blanding mellem 320D Nylon Taslon og Twill Nylon Taslon. Med en PU belægning på 8.000mm er jakken 100% vandtæt, og med en åndbarhed på 5.000mvp, så kan kroppen ånde optimalt.

Funktionel og praktisk vadejakke

Jakkens indvendige krave er fleeceforet, hvilket både øger komforten samtidig med at giver en god varme. Scierra Kenai har også givet jakke fleece håndvarmer lommer, så du kan få opvarmet dine hænder, hvis de skulle være blevet kolde. Det er derfor en jakke som med fordel kan bruges hele året rundt.

Du får 2 store lommer og 2 lodrette lynlåse på indersiden, og du har derfor god mulighed for at have grej og andre ting med på fisketuren. Lynlåsene er vandtætte, og du kan derfor med god ro i maven have din mobil og bilnøgler i lommen, når du fisker.

Vadejakken kan tilpasses ved alle åbninger, og der er derfor rigtige gode muligheder for et rigtig godt fit. Bagpå jakken er der en D-ring, så du kan have dit landingsnet med på tur. Hvis du en rigtig god vadejakke til en skarp pris, så bør du helt sikkert overveje om dette skal være din næste vadejakke.

Specifikationer for Scierra Kenai Pro vadejakke:

 • Vandtæt: 8.000mm
 • Åndbarhed: 5.000mvp
 • Materiale: Nylon Taslon og Twill Nylon Taslon
 • Lag: 2
 • Fleece handvarmer lommer
 • D-ring til fiskenet

Geoff Anderson Tsuba 3 vadejakke

Geoff Anderson er en sværvægter indenfor fisketøj, og de har også lavet en virkelig solid vadejakke. Virksomheden er dansk, og deres Tsuba 3 vadejakke lever op til den høje kvalitet, som man forventer af et dansk brand.

 • 100% vind- og vandtæt
 • Dynamisk klimakontrol
 • The System Fabric materiale

I samarbejde med fluer.dk


Tsuba skal være verdens bedste fiskejakke

Vi kunne skrive mange sider omkring denne vadejakke fra Geoff Anderson, men vi vil forsøge at formidle det vigtigste videre til dig. Vadejakken har nemlig enormt meget at byde på, men den koster også en del. For den erfarne fisker, så er den alle pengene værd.

Med Tsuba vil Geoff Anderson skabe den bedste fiskejakke i verden, og de har da også fyldt Tsuba 3 med en masse fede features og praktiske løsninger. Jakken er bl.a. 100% vind- og vandtæt, og den kan derfor bruges i al slags vejr.

Jakken er bygget med høj styrke stof, men den er stadig åndbar, og din krop kan derfor ånde optimalt inde i jakken. Den har dynamisk klimakontrol, og det betyder, at desto højere forskellen på indre og ydre temperatur bliver, desto bliver åndbarheden.

En praktisk og innovativ vadejakke

Der er enormt mange fede løsninger på den her vadejakke, og du får f.eks. rigtig mange forskellige lommer. Du har 2 håndvarmer lommer, som er udstyret med magnetisk lukning. Alle opbevaringslommer er udstyret med YKK AquaGuard lynlås, og der kan derfor ikke komme vand ind til dit grej og dine værdigenstande som f.eks. din mobil og bilnøgler.

Jakken har 2 store lommer på forsiden af jakken, og der er en stor lynlåslomme indbygget i den ydre lomme. I den ene lomme finder du en indbygget retractor, hvor du f.eks. kan montere din lineklipper. Jakken har også en lomme på ryggen med magnetisk lukning, så du nemt kan benytte dig af lommen. Den sidste lomme finder du på indersiden af jakken.

På forsiden af jakken og lommerne er der forskellige anordninger, hvor du med fordel kan fastgøre dit tilbehør. Geoff Anderson har sørget for at jakken har integrerede elastiksnor og magneter, så dit værktøj og tilbehør bliver siddende tæt ind til jakken.

Du har ufattelig gode muligheder for at tilpasse jakken til din pasform, da hætten f.eks. har en 3-vejs justering. Vi kan blive ved med at skrive om den her jakke, men vi stopper her. Hvis du ønsker at læse endnu mere, så skal du klikke på billedet eller på knappen. Tsuba3 er uden tvivl en af markedets bedste vadejakker.

Til højre finder du en video, hvor Geoff Anderson Tsuba 3 bliver præsenteret.

Specifikationer for Scierra Kenai Pro vadejakke:

 • 100% vind- og vandtæt
 • Store brystlommer
 • Stor ryglomme
 • Inderlomme
 • Netlomme
 • Indbygget magneter
 • Åndbar
 • YKK lynlåse
 • Øko-tex certificeret fittings
Billede fra www.fluer.dk

Savage Gear SG6 vadejakke

SG6 er topmodellen fra Savage Gear, og her får du virkelig en god vadejakke til en god pris. Jakken kan både modstå regn, vind og bølger, og den er derfor helt perfekt til vadefiskeri. Udover de praktiske forhold, så er jakken også yderst komfortabel at have på kroppen.

 • Vandtæt og åndbar
 • Håndvarmelommer
 • Let og fleksibelt materiale

I samarbejde med fluer.dk


Topmodellen fra Danske Savage Gear

Savage Gear er nok mest kendt for deres fremragende havørred blink Savage Gear Sandeel, men de kan altså også finde ud af at lave vadejakker. Her har du topmodellen i deres SG-serie, som består af 3 forskellige vadejakker. 

Vadejakken fra det danske firma kommer til en konkurrencedygtig pris, og så er den samtidig slidstærk og praktisk. Jakken er lavet af Toray Nylon og Spandex med Dermizax membran, og så er den både vandtæt og åndbar. Denne jakke er bygget med materialer som beskytter dig optimalt mod naturens kræfter.

Praktisk, flot og komfortabel vadejakke

Jakkens materialer er både lette og fleksible, hvilket gør oplevelsen med jakken yderst god, da du har en god bevægelighed med jakken på. Rundt omkring halsen er der fleece, hvilket holder din hals varm, også selvom du tager ud og fisker i de kolde måneder.

På fronten af jakken finder du 2 store frontlommer, 4 Napoleons lommer, 1 retractor og flaps til dit foretrukne værktøj. Lynlåsene er vandtætte, og du kan derfor med god ro i maven f.eks. have din mobil med, når du vadefisker.

Bagpå jakken har Savage Gear anbragt en D-ring til dit fangstnet, og så finder du også en stor lomme, hvor du f.eks. kan have madpakke, kaffe, ekstra grej eller noget helt fjerde. Der er rigtig god plads i lommen, hvilket gør, at jakken er yderst god til mange timers fiskeri.

Vadejakken har selvfølgelig håndvarmer lommer, og alle åbninger i jakken kan tilapsses, så jakken får et godt fit til kroppen. Hvis du søger en bundsolid vadejakke til en god pris, så bør du helt sikkert tage et nærmere kig på SG6 vadejakken.

Specifikationer for Savage Gear SG6 vadejakke:

 • Vandtæt: 20.000mm
 • Åndbarhed: 10.000mvp
 • Materiale: 4-vejs stræk materiale af Toray
 • Lommer: 6 lommer
 • D-ring
Du kan i videoen se Savage Gear SG6 op imod de andre vadejakker fra serien.

Simms G4 Pro vadejakke

Simms G4 Pro vadejakke er noget af de dyreste indenfor vadejakker, men det er også bare en bundsolid vadejakke. Simms er et premium brand, og deres produkter er kendt for at være af ultra høj kvalitet.

 • 100% vind- og vandtæt
 • 3-lags GORE-TEX Pro Shell materiale
 • Stilren og praktisk

I samarbejde med fluer.dk


G4 er noget af det vildeste indenfor vadejakker

Simms G4 er vadejakkernes Ferrari. Den koster meget, men kvaliteten er heller ikke til at tage fejl af. Her får du kvalitet fra top til bund, og hvis du skal have en vadejakke, som kan modstå alle naturens elementer, så kan G4 meget vel være vadejakken for dig.

Voldsomt vejr med både vind og regn er noget af det bedste for at få fiskene i gang, og så er det selvfølgeligt vigtigt, at du har jakken til at komme afsted. Jakken er bygget op med 3-lags GORE-TEX, og jakken er selvfølgelig 100% vandtæt og åndbar.

Bedste og mest holdbare jakke vadejakke på markedet

G4 har High-vis center hætte panel, og hætten er trepunkts justerbar med en udvidet skygge. Du har derfor ultra gode muligheder for at tilpasse hætten helt perfekt, så den ikke irriterer dig, når du skal have fokus på at fiske. Jakken har også stretch og vandtætte håndledsvarmer, så du ikke kommer til at fryse omkring dine håndled.

Udover at være et pragteksemplar af en moderne vadejakke, så er jakken samtidig også super praktisk med sine mange lommer. G4 har 2 store brystlommer med vaskeskind, hvor der er god plads til en grejboks og værktøj. 

G4 har også indre brystlomme med lynlås og aflægning lomme, og du har også en lomme på din venstre arm, hvor du f.eks. kan opbevare forfang eller lignende. Jakken er også udstyret med håndvarmer lommer, hvorfra du også har let adgang til ryglommen. Bagpå finder du også en D-ring, hvor du kan placere dit fangstnet.

Stilrent design gør at G4 også kan bruges i hverdagen

Simms G4 er virkelig noget for sig selv. Jakken er gennemtestet og designet til at kunne modstå naturens kraftfulde elementer, og så er den samtidig bare moderne og lækker at se på. G4 ligner ikke den klassiske vadejakke, men mere en moderne og virkelig praktisk regnjakke.

Det flotte og rene design gør, at du kan bruge din vadejakke i hverdagen uden mærkelig blikke fra andre mennesker. Simms laver fisketøj at ultra høj kvalitet, og deres G4 Pro vadejakke er klart en af markedets bedste vadejakker.

Specifikationer for Simms G4 Pro vadejakke:

 • 100% vind- og vandtæt
 • Materiale: GORE-TEX Pro Shell
 • Lag: 3
 • Trepunkts justerbar hætte med udvidet skygge
 • Ryglomme
 • Brystlommer
 • Indre brystlomme
 • Vandtæt håndledsvarmer
Billede fra www.fluer.dk
Du kan i videoen se Simms præsentere deres G4 Pro vadejakke.

Hvad er en vadejakke?

En vadejakke er den perfekte jakke til fisketuren, og den er også designet derefter. Jakken holder godt på varmen, og så er den som regel 100% vandtæt. Derfor er en vadejakke helt ideel til fisketure, også selvom vejret viser sig fra sin kedelige side. Du behøver altså ikke blive hjemme, hvis det blæser og regner udenfor. Hvis du tit er ude og fiske, så bør du helt klar eje en vadejakke.

Der findes selvfølgelig mange jakker som både er varme og vandtætte, men der findes ikke jakker som både er varme, vandtætte og praktiske til fisketuren. Det specielle ved vadejakker er nemlig, at de er ultra praktiske på grund af jakkens mange rum.

Antallet af rum og deres størrelser variere fra model til model, men vadejakken er kendt for at være praktisk og indeholde praktiske lommer til fisketuren. Rummene er store nok til at rumme grejbokse, mad og drikkelse, så du slipper for at tage en rygsæk eller sling bag med på fisketuren.

Sådan vælger du den rette vadejakke

Hvis du allerede har undersøgt markedet for vadejakker, så er det nok gået op for dig, at der er rigtig mange forskellige vadejakker at vælge mellem. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi har fundet frem til en række forskellige ting, som du kan kigge efter, når du skal vælge den perfekte vadejakke til dit behov.

Når du skal finde den helt rette vadejakke, så kan du med fordel overveje nedenstående:

Materiale 

Materialevalg til de forskellige vadejakker kan godt være forskelligt, og du kan med fordel kigge efter om materialet er 100% vandafvisende inden du vælger at købe din vadejakke. Din jakke vil helt sikkert blive våd, når du er ude og fiske, og så er det rart med en 100% vandtæt jakke.

Der er også stor forskel på om vadejakkens materiale er vindafvisende, hvilket må siges at være en fordel, da de ofte blæser i Danmark. Materialet har også betydning for hvor åndbar jakken er, og det er selvfølgelig mest komfortabelt at have en vadejakke med en god åndbarhed.

Mærke 

Nogle lystfiskere foretrækker gerne et mærke frem for et andet, og der er også stor forskel på de forskellige mærker. Nogle mærker slår sig fast på at være budgetvenlige, mens andre mærker vil producere det absolut bedste fisketøj.

Hvis du er begynder, så kan du f.eks. tage et kig på Kinetic eller Scierra Kenai. De to mærker er kendt for at lave produkter, hvor langt de fleste lystfiskere kan være med. Simms er det absolut dyreste indenfor vadejakker, men der kan så heller ikke være tvivl om deres produkters kvalitet.

Stærke brand kan ofte tillade sig at tage mere for deres produkter, og derfor koster Simms også mange penge sammenlignet med andre brands som f.eks. Geoff Anderson, som også laver nogle af markedets bedste vadejakker.

Lommer 

Du helt sikker på udkig efter en fiskejakke som både er praktisk, vandtæt og gerne åndbar, for ellers så kunne du lige så godt købe en klassisk regnjakke. Derfor er du nok også interesseret i antallet af lommer på din kommende vadejakke.

Det er i lommerne at du skal opbevare ekstra grej, madpakken, kaffen osv. Det er derfor vigtigt, at du finder en vadejakke med den nødvendige mængde af lommer til dit behov. Der er ikke nogen sammenhæng mellem pris og antal af lommer, men derfor bør du stadig overveje hvor mange lommer din komme jakken skal have.

Lag

Antallet af lag varierer fra jakke til jakke, og du kan derfor med fordel være opmærksom på antallet af lag, inden du køber din vadejakke. Nogle vadejakker er konstrueret med 2-lag, mens andre vadejakker har 3-lag.

Billige vadejakker har oftest 2-lag, mens de lidt mere omkostningstunge vadejakker oftest har 3-lag. Man kan dog ikke sige at en 3-lags altid er bedre end en 2-lags, da det også afhænger af materialet i de forskellige lag. Hvis du har midlerne til det, så anbefaler vi, at du vælger en vadejakke med 3-lag, da den oftest er varmere og bedre til at afvise naturens forskellige elementer.

Features

Features er noget der varierer rigtig meget fra model til model. Desto mere smart en feature er, desto mere vil vadejakken også koste. En feature kan f.eks. være indbyggede magneter, anordninger til fastgørelse af tilbehør, organisering i lommer osv.

Det er selvfølgelig altid rart med fede features, men du kan med fordel overveje, om disse features er nødvendige i din jakke. Hvis du ikke har behov for disse, så kan du med fordel vælge en vadejakke uden alt for mange features, da de vadejakker typisk er billigere.

Hvis du overvejer de 5 ovenstående punkter inden du køber din næste vadejakke, så er det vores vurdering, at du har gode muligheder for at ende med en vadejakke, som du bliver rigtig glad for.

Alternativer til vadejakken

Selvom det er en fornøjelse at have en vadejakke med på fisketuren, så kan vi ikke komme udenom, at en vadejakke ikke er det billigste fiskeudstyr. Vadejakker kommer i mange forskellige prisklasser, og det er også muligt at finde vadejakker på tilbud, men en god vadejakke koster oftest +1000 kr.

Der er dog andre praktiske alternativer til vadejakken, og en af dem er en Sling bag. Den smarte sling bag er en slags rygsæk, som kan slides fra ryggen og om til maven. Når tasken hænger på maven, så er åbningen opad, og du kan dermed frit tage ting op af tasken, selvom du står ude i vandet.

Sling bags kommer selvfølgelig også i mange forskellige varianter og i mange forskellige prisklasser, men de er som udgangspunkt noget billigere end end vadejakke. I din sling bag kan du have dit grej, mad og drikkelse med på samme måde, som hvis du havde en vadejakke.

Den smarte rygsæk er derfor yderst praktisk og et helt perfekt alternativ til de lidt mere omkostningstunge vadejakker. Vi har lavet en sling bag guide, hvor du kan finde nogle af de bedste sling bags på markedet.

Sådan har vi udvalgt de bedste vadejakker

Fiskeuniverset samarbejder med nogle af landets største forhandlere af fiskeudstyr, og vi har derfor adgang til et stort sortiment af vadejakker. Denne guide er blevet lavet på baggrund af egen erfaring og en research af markedet. 

Der findes mange gode vadejakker derude, men vi har valgt at fremhæve de 10 vadejakker, som vi mener er nogle af de bedste. Vores valg af vadejakker er udvalgt på baggrund af nedenstående faktorer:

 • Egen erfaring
 • Research
 • Anmeldelser
 • Specifikationer/features

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en vadejakke?

En vadejakke kan koste alt mellem 500 kr og op til omkring 7000 kr. Prisen på en vadejakke afhænger i høj grad af mærke og materialer.

Hvilken vadejakke er den bedste?

Den absolut bedste vadejakke med henblik på materialer, design og funktionalitet er på nuværende tidspunkt Simms G4 Pro. Geoff Andersons Tsuba 3 vadejakke er en skarp efterfølger til Simms G4.

Hvilke vadejakke skal jeg købe?

Du skal købe en vadejakke der opfylder dine behov i en vadejakke. Du kan med fordel tage et kig på afsnittet ‘Sådan vælger du den rette vadejakke’, hvor vi har fundet frem til 5 forskellige ting du bør overveje, inden du køber din næste vadejakke.

Hvilken vadejakke er bedst til prisen?

Den bedste vadejakke til prisen er efter vores vurdering Savage Gear SG2, da du her får en bundsolid vadejakke med fede features til en virkelig skarp pris.

Andre indlæg der kunne være interessante

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her